Geboorte van een slof


slofDOOR: meer dan alleen warme voeten
Wat krijgt u met de aankoop van een paar slofDOOR:
De vilten sloffen zijn gemaakt van 100% wol van o.a. de Rotterdamse schaapskudde. De schapen zijn het begin van mijn verhaal. Schaapskudde, de schaapscheerder, de Viltmannen, de viltmaker, plantaardig gelooid leer, de ontwerper, het ontwerp, de patroonmaker, het patroon, de maker en de koper.

In Rotterdam lopen meerdere schaapskuddes in de parken, langs de dijken en in de weilanden in en rond de stad. Het voordeel van een schaap is dat ze geschoren kunnen worden. Een van de afnemers van de wol is het bedrijf van ‘de Viltmannen‘. Een Rotterdams bedrijf met een maatschappelijke sociale doelstelling, waar de schapenwol op diverse manieren verwerkt worden. Het hoofdproduct is ambachtelijk vilt, gemaakt onder leiding van de Rotterdamse beeldend/ vilt kunstenaar, Clara Froger.

De ontwerper van de pantoffels, dat ben ik zelf . In mijn voormalige schoenenwinkel was regelmatig vraag naar ‘mooie, warme, goed passende’ pantoffels, voor mannen en voor vrouwen. Met het vilt in mijn achterhoofd en de lage lonen pantoffels werd het vanzelfsprekend om een duurzame pantoffel te ontwikkelen die onderdeel is van de lokale circulaire economie. De Rotterdamse pantoffel wordt geboren en is 12 april 2014 gedoopt met als getuigen 4 schapen en 5 lammetjes als vertegenwoordigers van de Rotterdamse schaapskuddes. Wat krijgt een klant: Een uniek paar vilten pantoffels, met de naam SlofDOOR:

  • Gemaakt van handvilt en dus is ieder paar uniek.
  • SlofDOOR wordt lokaal geproduceerd, in eigen atelier.
  • SlofDOOR kan in afwijkende maten besteld worden ( zie daarvoor het kopje maten).
  • Ieder paar heeft een uniek nummer dat op de doos staat, maar ook aan de binnenkant van de leren zool.
  • Natuurlijk zijn ze gewoon heel mooi en voelen ze als een deken om uw voeten.


Met een paar SlofDOOR aan uw voeten draagt u bij aan de duurzame lokale circulaire economie van Rotterdam en omgeving.
De webwinkel is voorzien van een diashow waarin u kunt zien hoe de pantoffel tot stand komt. De diashow maakt zichtbaar hoeveel handelingen er nodig zijn om een SlofDOOR paar te maken.

De vilten ballerina’s zijn ontwikkeld op verzoek van Jacqueline Struik, eigenaresse van de lingeriewinkel Disismi.

Een kleurrijk paar lerenpantoffels in limited edition.
In het voorjaar van 2015 heb ik op verzoek van meerdere klanten kleurrijke leren pantoffels gemaakt. Gevoerd met fabrieksvilt van ‘Hollandfelt’.  Het fabrieksvilt is van Merinowol, kriebelt niet, is gifvrij en dus ook voor kinderen geschikt.
Het  gebruikte leer zijn restanten afkomstig uit de Nederlandse en Europese leerlooierijen en Europese leer industrie.
Ook deze sloffen hebben een fijne pasvorm en zitten als een tweede huid om uw voeten.

De sloffen hebben een  tussenzool van 5 mm dikte , eveneens van Merino wol van Hollandfelt en zijn net als de vilten sloffen, zowel in de zomer als in de winter comfortabel aan de voeten. In de rubriek wolweetjes staat hoe uw voeten zomers koel en in de winter warm kunt houden

Ik wens u heel veel warmte toe, Dorine Christ